26
Sep
12

Je originele YouTube video’s nu beschikbaar in Google Takeout

Google heeft vandaag een nieuwe functie toegevoegd aan zijn ‘data portability’ initiatief  Takeout. Takeout is een Google service dat je toelaat je bestanden op zijn servers ‘in te pakken’ om dan elders mee te nemen.

Tot op heden kon je binnen je account via ‘videobeheer’ je individuele getranscodeerde video’s (mp4) downloaden. Maar sinds vandaag (26 september 2012) heb je ook een meer efficiënte manier om je clips te downloaden. Met Google Takeout kun je nu AL je video’s die je hebt geüpload in OORSPRONKELIJK formaat downloaden in enkele klikken. Geen transcoding of transformatie; je krijgt exact dezelfde clips die je initieel hebt geüpload in een zip bestand!

Ik heb het onmiddellijk eens uitgetest.

Om te beginnen ga je naar de Takeout website. Je meld je aan op je account en je komt op de Takeout pagina. Zoals je ziet is deze service niet beperkt tot YouTube, maar kun je ook je gegevens in Drive, Picasa enz. … in één zip bestand downloaden.

Als je op het tabblad ‘services kiezen’ klikt, kun je zelf bepalen van welke dienst je de originele gegevens op je computer wil krijgen. In ons voorbeeld kiezen we dus voor YouTube en klikken daarop.

We krijgen een schatting van het aantal bestanden en bestandsgrootte van het archief te lezen. Klik dan op de knop ‘archief maken’ en je krijgt een voortgangsbalk te zien van het opbouwen van je zip bestand. Als je aanvinkt dat je via (g)mail wil verwittigd worden als het archief klaar is, dan krijg je een bericht doorgestuurd als je zip bestand klaar is. Je hebt dan een week de tijd om het te downloaden.

Het werkte in mijn geval echter niet foutloos. Na downloaden en uitpakken van het bestand zat er in de map xxxx@gmail.com-takeout een map ‘YouTube’ met slechts 18 van de 51 video’s (2,2 GB van de 11,4 GB) en een html bestand ‘fouten’. Dit laatste geopend. Zoals je hieronder ziet krijg je een tekstje waarin staat hoe je de ontbrekende bestanden alsnog kunt downloaden en de lijst met items die niet zijn opgenomen.

Advertenties

0 Responses to “Je originele YouTube video’s nu beschikbaar in Google Takeout”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


Welkom

Als leraar eerste en tweede graad ASO (vakgebied aardrijkskunde aan het Sint-Vincentiuscollege Ieper) ben ik nogal geïnteresseerd in de nieuwe mogelijkheden die ict en specifiek web 2.0-tools zouden kunnen bieden in het onderwijs. Het onderwijs multimedialiseert aan een snel tempo en als docent mogen we niet achterna hinken op onze leerlingen. Want zij zijn de eersten die volop en met veel overgave gebruik maken van deze sociale media. Als wij dit kunnen implementeren in onze lessen, dan hebben wij een krachtig motivatie-instrument in handen.

VIDEO'S: vimeo.com/phovid

Stuur mij een ‘Voice message’

Blog Stats

  • 38,281 hits

Locatie bezoekers

Previous visitors total

september 2012
M D W D V Z Z
« Aug   Okt »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Doe mee met 178 andere volgers

PhoVid op Twitter

qr-code

QR Code

Mijn Del.icio.us

Het verminkte dorp Doel

Volg me op Twitter

Advertenties

%d bloggers liken dit: