23
Sep
12

Vragen toevoegen aan YouTube video

Een tweet van Peter Lakeman bracht mij op het bericht dat YouTube een test aan het uitvoeren is, waarbij het mogelijk wordt om vragen toe te voegen aan je eigen YouTube video’s (lees hier, hier en hier). Ik heb het onmiddellijk eens uitgetest (Mac).

Eerste stap is het activeren van die functie op je YT-kanaal. Log dus eerst in en activeer die functie via deze link. Een eerste vaststelling: in Firefox moet je die functie iedere keer opnieuw activeren, in Chrome, Safari en IE niet.

Vervolgens ga je naar een geüploade video waarbij je vragen wil toevoegen. Daar ik geen echte ‘educatieve’ video’s staan heb op mijn YT-kanaal (die staan allemaal hier op Vimeo), heb ik even de clip van de sportdag op onze school van vorig schooljaar gebruikt (zie hier). De vragen in deze video verschijnen op 00:56 en 01:23.

Klik boven de titel op ‘bewerken’. Dan merk je dat er bovenaan een extra tab bijgekomen is, namelijk ‘vragen’.

Klik daar op en er verschijnt een player met rechts ernaast een knop ‘vraag toevoegen’.

Klik op die knop en tik je vraag in. Vul ook het tijdstip in de video aan waar die vraag moet verschijnen. Op dat moment stopt de video dan met afspelen. Geef dan twee of meer mogelijke antwoorden in en vink het juiste antwoord aan. Eventueel kun je ook een hint invullen. Die verschijnt dan mocht de kijker het verkeerde antwoord aanklikken.

Opmerking: in geen enkele browser kon ik de clip op deze pagina starten. Vervelend, want dan moet je in een apart tabblad de video afspelen om te bepalen wanneer de vraag moet verschijnen.

Klik ten slotte op de knop ‘Wijzigingen opslaan’. Klaar is Kees. Als je nu je video afspeelt, stopt de video met afspelen op het aangegeven tijdstip en verschijnt de vraag met mogelijke antwoorden. Als je het verkeerde antwoord aanklikt, verschijnt de eventuele hint. Bij een juist antwoord speelt de clip verder af.

Deze functie is dus wel een test en kan in de toekomst ofwel uitgebreid worden of misschien ook weer offline gehaald worden.

Momenteel (23-09-2012) is er dus de  beperking dat je die functie iedere keer opnieuw moet activeren in Firefox. Dit geldt niet in Chrome, Safari en IE.

Een voorbeeld kun je hier bekijken (vragen verschijnen op 00:56 en 01:23).

Opmerking (28/9/2012): Herman Van Schie heeft er ondertussen ook een blogpost over geschreven. Lees hier.

Advertenties

1 Response to “Vragen toevoegen aan YouTube video”


  1. 25 september 2012 om 10:50 am

    Dit is grappig, ik had al 5 video’s geselecteerd om daarover in een EHBO-les vragen te stellen. Deze vragen heb ik op een A4tje staan. Zo ouderwets… Ze komen nu in de video’s. Dank je wel. Ik geef komende maanden ook de workshop ” smartphone gebruiken in de les” tijdens de 1e hulp docentenbeurs in Nieuwegein.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


Welkom

Als leraar eerste en tweede graad ASO (vakgebied aardrijkskunde aan het Sint-Vincentiuscollege Ieper) ben ik nogal geïnteresseerd in de nieuwe mogelijkheden die ict en specifiek web 2.0-tools zouden kunnen bieden in het onderwijs. Het onderwijs multimedialiseert aan een snel tempo en als docent mogen we niet achterna hinken op onze leerlingen. Want zij zijn de eersten die volop en met veel overgave gebruik maken van deze sociale media. Als wij dit kunnen implementeren in onze lessen, dan hebben wij een krachtig motivatie-instrument in handen.

VIDEO'S: vimeo.com/phovid

Stuur mij een ‘Voice message’

Blog Stats

  • 38,525 hits

Locatie bezoekers

Previous visitors total

september 2012
M D W D V Z Z
« Aug   Okt »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Doe mee met 178 andere volgers

PhoVid op Twitter

qr-code

QR Code

Mijn Del.icio.us

Het verminkte dorp Doel

Volg me op Twitter

Advertenties

%d bloggers liken dit: