04
Apr
12

Linkbunch: vele links in één korte URL

Een linkbunch is zoals het woord zegt: een bundel links. Het komt soms wel eens voor dat je verschillende interessante links vind op het internet die je wil delen via diensten zoals instant messengers (Google Talk, Windows Live Messenger, Yahoo Messenger,  …)  of microblogging platforms zoals Twitter (of Weibo voor de Chinezen). Met Linkbunch kun je tientallen, misschien zelfs honderden URL’s (het maximum blijkt moeilijk te bepalen) in één ‘bunch’ samenbrengen. Die uiteindelijke ‘linkbunch’ lijkt nog het best op een TinyURL of gelijkaardige diensten. Je zou het een kale versie van Scoop.it kunnen noemen.

Wanneer de ontvanger (via mail, Twitter, Facebook, …) de link aanklikt, dan krijgt hij/zij een pagina voorgeschoteld die alle links die je in de ‘bunch’ hebt gestopt bevat. Hij/Zij kan dan ieder van die URL’s aanklikken en de gewenste webpagina bezoeken. Als je onder al die links klikt op ‘Open entire bunch’, dan openen alle links in één keer als aparte tabbladen!

De werking is heel eenvoudig. Plak de gewenste links in het voorziene veld op de homepage – één link per lijn – en klik dan op de knop ‘Bunch’ om al die links in één verkorte link te groeperen.

In den beginne was er een Firefox-addon waarmee je alle links van openstaande tabbladen in één bunch kon verzamelen, maar die werkt al niet meer sinds versie 3 van deze browser.

Een voorbeeld ten behoeve van mijn collega’s aardrijkskunde: in deze linkbunch (http://linkbun.ch/8vdm) vind je maar liefst 30 URL’s naar sites die op één of andere manier te maken hebben met Google Maps/Google Earth. Over enkele daarvan schrijf ik in de toekomst nog wel eens een blogpost.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


Welkom

Als leraar eerste en tweede graad ASO (vakgebied aardrijkskunde aan het Sint-Vincentiuscollege Ieper) ben ik nogal geïnteresseerd in de nieuwe mogelijkheden die ict en specifiek web 2.0-tools zouden kunnen bieden in het onderwijs. Het onderwijs multimedialiseert aan een snel tempo en als docent mogen we niet achterna hinken op onze leerlingen. Want zij zijn de eersten die volop en met veel overgave gebruik maken van deze sociale media. Als wij dit kunnen implementeren in onze lessen, dan hebben wij een krachtig motivatie-instrument in handen.

VIDEO'S: vimeo.com/phovid

Stuur mij een ‘Voice message’

Blog Stats

  • 38,281 hits

Locatie bezoekers

Previous visitors total

april 2012
M D W D V Z Z
« Mrt   Mei »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Doe mee met 178 andere volgers

PhoVid op Twitter

qr-code

QR Code

Mijn Del.icio.us

Het verminkte dorp Doel

Volg me op Twitter

Advertenties

%d bloggers liken dit: