03
Apr
12

Zoom.it: foto’s in- en uitzoomen

Via een tweet van André Manssen kwam ik op Zoom.it, een gratis webtool van Microsoft. Het creëert een inzoombare afbeelding door de link in te vullen van een hoge resolutie foto die op het web te vinden is (zoals bij voorbeeld in je publieke map van je Dropbox account).

Eenmaal je de link hebt ingevuld en op de knop ‘create’ hebt geklikt, wordt de afbeelding (JPEG, PNG, SVG of TIFF) omgezet in het zogenaamde ‘Deep Zoom Format’. Je krijgt dan als resultaat een afbeelding waarop je  – afhankelijk van de grootte en resolutie van de oorspronkelijke foto – meer of minder kunt inzoomen. Verschuiven van de foto in het frame doe je met de linkermuisknop. De in- en uitzoomknoppen vind je rechts onderaan. Hetzelfde bereik je  door gewoon de scrollknop te gebruiken of te klikken op de foto (= inzoomen), respectievelijk d.m.v. shift + klik (= uitzoomen). Door op de meest rechtse van de vier knoppen te klikken (‘toggle full page’) kom je in een semi-fullscreen weergave. Met de ‘Go Home’ knop zoom je weer volledig uit. Onder die vier knoppen vind je ten slotte de link naar de originele afbeelding. Zelfs links van PDF’s of websites kun je gebruiken.

Onder de foto vind je dan een link die je kunt delen, alsook een embedcode. Als voorbeeld vind je hier een 34 MB grote foto (TIFF), genomen in Ierland. Door de grote resolutie kun je op deze afbeelding al relatief ver inzoomen. Embedden hieronder is mij niet gelukt.

Een mooi alternatief voor ‘click-to-enlarge’, waardoor je de soms lange laadtijden voor hoge resolutie afbeeldingen vermijd.

UPDATE (20/08/2014): Zoom.it is being discontinued.

ZoomitLinks uit de tekst hierboven: Deep ZoomOpenSeadragonSeadragon Ajax

Advertenties

1 Response to “Zoom.it: foto’s in- en uitzoomen”


  1. 17 oktober 2012 om 1:14 pm

    Leuke tool: vergroten zonder kwaliteitsverlies.
    Bedankt om dit te delen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


Welkom

Als leraar eerste en tweede graad ASO (vakgebied aardrijkskunde aan het Sint-Vincentiuscollege Ieper) ben ik nogal geïnteresseerd in de nieuwe mogelijkheden die ict en specifiek web 2.0-tools zouden kunnen bieden in het onderwijs. Het onderwijs multimedialiseert aan een snel tempo en als docent mogen we niet achterna hinken op onze leerlingen. Want zij zijn de eersten die volop en met veel overgave gebruik maken van deze sociale media. Als wij dit kunnen implementeren in onze lessen, dan hebben wij een krachtig motivatie-instrument in handen.

VIDEO'S: vimeo.com/phovid

Stuur mij een ‘Voice message’

Blog Stats

  • 38,525 hits

Locatie bezoekers

Previous visitors total

april 2012
M D W D V Z Z
« Mrt   Mei »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Doe mee met 178 andere volgers

PhoVid op Twitter

qr-code

QR Code

Mijn Del.icio.us

Het verminkte dorp Doel

Volg me op Twitter

Advertenties

%d bloggers liken dit: