26
Feb
12

A day made of glass (een blik op de toekomst)

Gevonden op de site van Ollie Bray (via RSS-reader). Een blik op de toekomst en hoe technologie een impact zal hebben op onze huizen, scholen, ziekenhuizen, auto’s, zaken doen enz. … en dus ook op onze manier van leven. Best impressionant, maar tegelijkertijd ook wat beangstigend!

De uitdaging zal er dan wel in bestaan om in die toekomst nog de juiste balans te vinden tussen al dit elektronisch geweld en de ‘oldschool face2face’ tijd maken om samen wakker te worden met je vrouw of man, je kinderen. Of voor het slapen gaan de kleine kids nog een ‘ouderwets’ verhaal te vertellen, gevolgd door een dikke knuffel. Om nog maar te zwijgen over ‘privacy’ die meer en meer een hol begrip zal worden.

Bekijk de video’s best in de volgorde zoals ze hieronder staan gerangschikt.

Advertenties

1 Response to “A day made of glass (een blik op de toekomst)”


  1. 1 stefaan
    6 maart 2012 om 5:59 pm

    enkel eerste filmpje bekeken .. lijkt me een campagne gefinancierd door de glas- en telecom leveraniers. Heb eind jaren 90 (vorige eeuw đŸ™‚ al dergelijke filmpjes gezien. We zouden vandaag allen al videobellen. De tehnologie is daar, maar wie gebruikt het ? Het is geen antwoord aan een behoefte, dus wordt het door consumenten niet geadopteerd.
    Sommige zaken zullen doordringen tot het werkelijke leven maar dit ideale gezinnetje…. lijkt me niet representatief …. met zoveel toenemende honger, toenemende armoede ook in onze streken is dit volgens mij heel ver weg.
    We zien wel wat betaalbaar wordt, ook voor overheden en hoe we met die nieuwe dingen omgaan. Maar zoals je zelf zegt: het belangrijkste is dat we de menselijkheid bewaren .. geef mij maar een dikke knuffel van mijn dochter in plaats van al dat virtuele gedoe.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


Welkom

Als leraar eerste en tweede graad ASO (vakgebied aardrijkskunde aan het Sint-Vincentiuscollege Ieper) ben ik nogal geĂ¯nteresseerd in de nieuwe mogelijkheden die ict en specifiek web 2.0-tools zouden kunnen bieden in het onderwijs. Het onderwijs multimedialiseert aan een snel tempo en als docent mogen we niet achterna hinken op onze leerlingen. Want zij zijn de eersten die volop en met veel overgave gebruik maken van deze sociale media. Als wij dit kunnen implementeren in onze lessen, dan hebben wij een krachtig motivatie-instrument in handen.

VIDEO'S: vimeo.com/phovid

Stuur mij een ‘Voice message’

Blog Stats

  • 38,281 hits

Locatie bezoekers

Previous visitors total

februari 2012
M D W D V Z Z
« Jan   Mrt »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Doe mee met 178 andere volgers

PhoVid op Twitter

qr-code

QR Code

Mijn Del.icio.us

Het verminkte dorp Doel

Volg me op Twitter

Advertenties

%d bloggers liken dit: