12
Sep
11

SpiderScribe als tool voor aardrijkskunde-opdracht

In zijn surftips van 3 juni dit jaar vermelde André Manssen dit ‘werktuig’ al even. SpiderScribe is een online mindmapping en brainstorming tool dat iets meer flexibiliteit biedt dan die typische programma’s. Je kunt er verschillende elementen in combineren zoals tekst, foto’s, bestanden, kalenders en geografische locaties.

Mijn leerlingen van het tweede en derde jaar (ASO) hielden vorig schooljaar de actualiteit (tenminste, deze die met aardrijkskunde kan gelinkt worden) bij met de online-tool Glogster. Zie wat dat betreft o.a. mijn screencasts/tutorials hierover. Daar variatie aangewezen is moeten ze dit jaar hetzelfde doen, maar met een combinatie van SpiderScribe en Joliprint. Op het schoolplatform (Smartschool) vinden de leerlingen een map terug met links naar verschillende Vlaamse en Nederlandse kranten, tijdschriften alsook naar deredactie.be. Met Joliprint (zie mijn bericht van 20 februari) zetten ze een artikel om naar een propere pdf die ze downloaden naar hun computer. Dit wordt dan ge-upload naar SpiderScribe.

Ten behoeve van mijn leerlingen heb ik een tutorial geproduceerd (PhoVid Beeldproductie) wat betreft het werken met SpiderScribe en wat er verwacht wordt. Deze deel ik dan ook graag met mijn collega’s in Vlaanderen/Nederland of daarbuiten. Je vind die hier bij mijn tutorials (of hieronder). Om mijn bericht van 20 februari (Joliprint) up te daten en vooral ten behoeve van mijn leerlingen volgt deze week  nog een korte tutorial over Joliprint.

UPDATE: De screencast over Joliprint staat nu online (15-09-2011). Je vind hem op mijn Vimeo-kanaal op deze webpagina.

 

Advertenties

0 Responses to “SpiderScribe als tool voor aardrijkskunde-opdracht”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


Welkom

Als leraar eerste en tweede graad ASO (vakgebied aardrijkskunde aan het Sint-Vincentiuscollege Ieper) ben ik nogal geïnteresseerd in de nieuwe mogelijkheden die ict en specifiek web 2.0-tools zouden kunnen bieden in het onderwijs. Het onderwijs multimedialiseert aan een snel tempo en als docent mogen we niet achterna hinken op onze leerlingen. Want zij zijn de eersten die volop en met veel overgave gebruik maken van deze sociale media. Als wij dit kunnen implementeren in onze lessen, dan hebben wij een krachtig motivatie-instrument in handen.

VIDEO'S: vimeo.com/phovid

Stuur mij een ‘Voice message’

Blog Stats

  • 38,281 hits

Locatie bezoekers

Previous visitors total

september 2011
M D W D V Z Z
« Aug   Okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Doe mee met 178 andere volgers

PhoVid op Twitter

qr-code

QR Code

Mijn Del.icio.us

Het verminkte dorp Doel

Volg me op Twitter

Advertenties

%d bloggers liken dit: