30
Aug
11

Wacom Inkling, de digitale schetspen

Wacom heeft zopas een stuk hardware uitgebracht (Inkling) die volgens mijn eigen bescheiden mening heel goed te gebruiken is op tekenacademies, maar ook door illustratoren, ontwerpers en leraars. Inkling maakt het mogelijk om uw werk op traditionele wijze te beginnen (op papier dus) en tegelijkertijd de eerste stap van het digitale werkproces te zetten, ongeacht waar je bent. M.a.w. je werkt dus analoog en digitaal tegelijkertijd.

“Schetst u graag met pen en papier? Maar vindt u het tegelijkertijd jammer dat uw werk ”vastzit” aan het papier totdat u het gescand hebt? Dan is Inkling een onmisbare tool voor u. Deze digitale schetspen geeft u immers de mogelijkheid om op elk soort papier te schetsen waarbij elke streep die u tekent elektronisch wordt opgeslagen. Nadien kunt u deze schets voor verdere bewerking als raster- of vectorafbeelding in het door u gekozen grafische programma importeren. Met een klik op de knop kunt u aparte lagen aanmaken die bijvoorbeeld de schets en de uiteindelijke tekening van elkaar scheiden. Deze lagen kunt u na het importeren dan weer opvragen.”

Als leraar aardrijkskunde denk ik dan bijvoorbeeld aan het maken van eigen, uniek kaartmateriaal  (van de eigen regio bijvoorbeeld) dat je op die manier onmiddellijk digitaal ter beschikking hebt, verder kunt bewerken in Photoshop of Illustrator (of nog andere compatibele software) om tenslotte te integreren in een cursus. En er zijn nog vele andere mogelijke toepassingen denkbaar. De prijs bedraagt 169,90 euro en kun je o.a. hier bestellen.

Je kunt er hier en hier meer over lezen.

P.S.  Zie ook de reactie op dit bericht van schrijfop.nl

Opmerkingen

1 Dit wordt een succes zo te zien. Bij het plaatsen van dit bericht was het YouTube-clipje 304 maal bekeken. 24 uren later waren er dat al 437.406! En het grootste deel van de ‘zoekmachine-termen’ die bezoekers vandaag naar mijn blog leidden (4x meer dan gemiddeld) bevatten het woord Inkling.

2 “To have vision, skill, creativity and will are the prime tools an artist needs to create. Everything else is just for faster productivity or leisure.

Advertenties

1 Response to “Wacom Inkling, de digitale schetspen”


  1. 30 augustus 2011 om 2:49 pm

    Dit product is een mooi product mbt het tekenen en druk gevoeligheid. Als je het wil gaan inzetten voor onderwijs dan zou ik eerder kijken naar papershow. Daarmee print je bijvoorbeeld een kaart op papier die je met de pen kan aanwijzen of op kan bijschrijven en dat allemaal digitaal. Zie volgende link: http://schrijfopshop.nl/oxford-papershow-oxford-papershow-for-teachers-gratis-have-fun-ticket-p-112.html


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


Welkom

Als leraar eerste en tweede graad ASO (vakgebied aardrijkskunde aan het Sint-Vincentiuscollege Ieper) ben ik nogal geïnteresseerd in de nieuwe mogelijkheden die ict en specifiek web 2.0-tools zouden kunnen bieden in het onderwijs. Het onderwijs multimedialiseert aan een snel tempo en als docent mogen we niet achterna hinken op onze leerlingen. Want zij zijn de eersten die volop en met veel overgave gebruik maken van deze sociale media. Als wij dit kunnen implementeren in onze lessen, dan hebben wij een krachtig motivatie-instrument in handen.

VIDEO'S: vimeo.com/phovid

Stuur mij een ‘Voice message’

Blog Stats

  • 38,281 hits

Locatie bezoekers

Previous visitors total

augustus 2011
M D W D V Z Z
« Jul   Sep »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Doe mee met 178 andere volgers

PhoVid op Twitter

qr-code

QR Code

Mijn Del.icio.us

Het verminkte dorp Doel

Volg me op Twitter

Advertenties

%d bloggers liken dit: