27
Jul
11

Thinglink: rijke interactieve afbeeldingen

Via een tweet van Frans Droog en vervolgens een Scoop.it van hem kwam ik bij ThingLink terecht. Dit is een gratis webtool die statische afbeeldingen interactief maakt door er hotspots/tags op aan te brengen. Thinglink is echt rijk, want vrijwel alles kan via de Rich Media Tags toegevoegd worden: Facebook, YouTube, Flickr, Spotify, Vimeo, Wikipedia, SoundCloud en Twitter. Als de gebruiker met de muisaanwijzer over de afbeelding beweegt, worden de tags zichtbaar. Klik je vervolgens op de tag, dan wordt je doorverwezen naar de desbetreffende website of begint de video/muziek af te spelen. Je kunt deze verrijkte afbeeldingen dan delen (Twitter, Facebook, email) of embedden op je website (WordPress, Blogger, Tumblr, Typepad, Drupal, Bandzoogle).

Alleen jammer dat, wat WordPress betreft, de mogelijkheden veel beperkter zijn met een WordPress.com blog: ‘Thinglink currently works only with self-hosted WordPress blogs as WordPress.com doesn’t support third-party plugins.’

Dit heeft dus als gevolg dat de afbeelding die je hieronder ziet, de interactiviteit die er is op aangebracht niet vertoont. Voor mijn eerste creatie met ThingLink moet ik je dus naar deze pagina verwijzen. Hier vind je nog een tweede voorbeeld.

Er zijn heel zeker toepassingen denkbaar voor het onderwijs. Misschien probeer ik er het volgend schooljaar enkele uit. Mochten er lezers zijn die tips hebben hierover of zelf al educatieve toepassingen hebben uitgewerkt met deze tool, maak ze dan gerust kenbaar via een reactie op deze blogpost. Waarvoor dank bij voorbaat!

Advertenties

0 Responses to “Thinglink: rijke interactieve afbeeldingen”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


Welkom

Als leraar eerste en tweede graad ASO (vakgebied aardrijkskunde aan het Sint-Vincentiuscollege Ieper) ben ik nogal geïnteresseerd in de nieuwe mogelijkheden die ict en specifiek web 2.0-tools zouden kunnen bieden in het onderwijs. Het onderwijs multimedialiseert aan een snel tempo en als docent mogen we niet achterna hinken op onze leerlingen. Want zij zijn de eersten die volop en met veel overgave gebruik maken van deze sociale media. Als wij dit kunnen implementeren in onze lessen, dan hebben wij een krachtig motivatie-instrument in handen.

VIDEO'S: vimeo.com/phovid

Stuur mij een ‘Voice message’

Blog Stats

  • 38,281 hits

Locatie bezoekers

Previous visitors total

juli 2011
M D W D V Z Z
« Jun   Aug »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Doe mee met 178 andere volgers

PhoVid op Twitter

qr-code

QR Code

Mijn Del.icio.us

Het verminkte dorp Doel

Volg me op Twitter

Advertenties

%d bloggers liken dit: