26
Mrt
11

Downloaden uitzendingen VRT

Tot voor 9 februari 2011 was er een nuttige tool waarmee je video- en audiofragmenten van de VRT kon downloaden. Sinds de vernieuwing  van de website van deredactie.be op die datum kan dit echter niet meer via deze website. Gelukkig maken de initiatiefnemers van dit hulpmiddel op hun website melding van alternatieven die kunnen gebruikt worden daarvoor. Het enige verschil is dat het nu programma’s zijn die je moet downloaden en installeren.

Het grote voordeel van die progjes is dat het zich niet beperkt tot het kunnen downloaden van uitzendingen van één en Sporza (wat bij ‘webcraft’ wel het geval was), maar dat dit ook gaat voor programma’s van Canvas, Ketnet en nog vele andere zenders! Er worden momenteel 3 gratis Windows-only en één betalende Mac-Linux-Windows alternatieven aangereikt.

Persoonlijk werk ik al een decennium op Mac. Mochten er onder de lezers van dit artikel  personen zijn die nog een gratis Mac-alternatief kennen, dan zou ik dat ten zeerste appreciëren. Je kunt het  als reactie melden op dit artikel; dan is iedere lezer ermee gebaat. En melden bij de initiatiefnemers van ‘webcraft’ is ook ten zeerste aanbevolen.

UPDATE (21/09/2011) Via deze site is het nu weer mogelijk! Kopieer en plak de permalink van de clip die je wenst te downloaden in de voorziene balk en je krijgt de clip in flv-formaat op je harddisk.

UPDATE (28/03/2013) Op 27 maart 2013 moest de ontwikkelaar van deze VRT-downloader op vraag van de VRT deze applicatie offline halen (zie hieronder). Een jammerlijke zaak voor het onderwijs!

VRT-downloader offline

UPDATE (22/09/2013) Er is een eenvoudige manier om toch video van deredactie, sporza en cobra te downloaden. Werkt in Firefox, Chrome en Safari. In mijn screencast hieronder wordt dit stap voor stap uitgelegd.

UPDATE (24/09/2013) Zopas onderstaand bericht gekregen toen ik mijn YouTube-account opende. Een screencast die ik daar een jaar geleden had gepost over downloaden video van YouTube (ten behoeve van collega’s en leerlingen) werd plots geweigerd. Daar VRT-videofragment downloaden blijkbaar ook in strijd is met de VRT-rechten, heb ik wijselijk mijn screencast daarover op Vimeo verwijderd.

Schermafbeelding 2013-09-24 om 23.02.10

Hieronder een beschrijving hoe je video van de VRT download:

1 Ga naar de internetpagina waar het videofragment staat.

2 Klik met de rechtermuisknop ergens op witruimte van die pagina.

3 Kies voor ‘paginabron weergeven/bekijken’. Niet schrikken, want na het klikken kom je in de code van de internetpagina.

4 Via je toetsenbord kan je met de toetsencombinatie CTRL + F (Win) of CMD + F (Mac) de zoekfunctie gebruiken.

5 Tik in het zoekvenster het volgende in: data-video-src Gevolg: Er wordt een regel gemarkeerd waarin een URL voorkomt.

7 Kopieer hetgene wat tussen aanhalingstekens staat (van http:// t.e.m. .flv)

8 Plak dit in de adresbalk van een nieuw tabblad of venster en druk op ‘enter’. Het videofragment wordt gedownload!

Advertenties

0 Responses to “Downloaden uitzendingen VRT”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


Welkom

Als leraar eerste en tweede graad ASO (vakgebied aardrijkskunde aan het Sint-Vincentiuscollege Ieper) ben ik nogal geïnteresseerd in de nieuwe mogelijkheden die ict en specifiek web 2.0-tools zouden kunnen bieden in het onderwijs. Het onderwijs multimedialiseert aan een snel tempo en als docent mogen we niet achterna hinken op onze leerlingen. Want zij zijn de eersten die volop en met veel overgave gebruik maken van deze sociale media. Als wij dit kunnen implementeren in onze lessen, dan hebben wij een krachtig motivatie-instrument in handen.

VIDEO'S: vimeo.com/phovid

Stuur mij een ‘Voice message’

Blog Stats

  • 38,274 hits

Locatie bezoekers

Previous visitors total

maart 2011
M D W D V Z Z
« Feb   Apr »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Doe mee met 178 andere volgers

PhoVid op Twitter

qr-code

QR Code

Mijn Del.icio.us

Het verminkte dorp Doel

Volg me op Twitter

Advertenties

%d bloggers liken dit: