09
Feb
11

YouTube tips

Een collega van mij vroeg of er een mogelijkheid is om YouTube-video’s in klas te laten zien zonder  dat al die andere clips ernaast verschijnen. Dat is inderdaad mogelijk en zelfs op drie manieren:

1 Ga naar hier

2 of hier; sleep die button naar je toolbar en als je een video wil bekijken zonder afleiding, klik dan op die knop in je toolbar

3 of door in de URL van het filmpje, achter ‘watch’ _popup te plaatsen. B.v. http://www.youtube.com/watch?v=HQCb4rzXO_w komt er dan zo uit te zien: http://www.youtube.com/watch_popup?v=HQCb4rzXO_w (als je de link in die vorm op je elov, Smartschool, … plaatst, dan zien de leerlingen de clip onmiddellijk schermvullend!) (bron)

Ook Vimeo heeft een mogelijkheid, alhoewel die momenteel alleen werkt in Google Chrome en Safari. Zij noemen het ‘couchmode’. Ga daarvoor naar hier en je kunt een selectie van Vimeo-clips bekijken. Als je een Vimeo-account hebt, dan kun je inloggen en heb je meer video’s die je zo kunt bekijken: naast de Vimeoselectie ook je eigen video’s, je ‘likes’- en ‘inbox’-movies.

Je kunt  clips wel altijd semi-fullscreen bekijken (ook in Firefox/IE) als je het nummer van de clip (laatste deel webadres video) achter ‘player.vimeo.com/video/’ plakt. Dus de vimeoclip http://vimeo.com/10772466 zie je bijna fullscreen als je er http://player.vimeo.com/video/10772466 van maakt. Kan handig zijn om dit zo op een schoolplatform te plaatsen.

Advertenties

0 Responses to “YouTube tips”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


Welkom

Als leraar eerste en tweede graad ASO (vakgebied aardrijkskunde aan het Sint-Vincentiuscollege Ieper) ben ik nogal geïnteresseerd in de nieuwe mogelijkheden die ict en specifiek web 2.0-tools zouden kunnen bieden in het onderwijs. Het onderwijs multimedialiseert aan een snel tempo en als docent mogen we niet achterna hinken op onze leerlingen. Want zij zijn de eersten die volop en met veel overgave gebruik maken van deze sociale media. Als wij dit kunnen implementeren in onze lessen, dan hebben wij een krachtig motivatie-instrument in handen.

VIDEO'S: vimeo.com/phovid

Stuur mij een ‘Voice message’

Blog Stats

  • 38,281 hits

Locatie bezoekers

Previous visitors total

februari 2011
M D W D V Z Z
« Jan   Mrt »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Doe mee met 178 andere volgers

PhoVid op Twitter

qr-code

QR Code

Mijn Del.icio.us

Het verminkte dorp Doel

Volg me op Twitter

Advertenties

%d bloggers liken dit: