19
Dec
08

Music For Life op onze school

Verschillende leerkrachten en leerlingen op onze school hebben een tweedaagse actie op touw gezet (18 en 19 december) in het kader van Music For Life van Studio Brussel. De opbrengst bedraagt nu al een paar duizenden euro. Een pluim voor de organisatie. Op zaterdagvoormiddag 20 december gaan ze het geld afgeven aan het glazen huis (Gent).

Hieronder zie je de montage die ik gemaakt heb in het kader vandi e actie in 2009.

Advertenties

3 Responses to “Music For Life op onze school”


 1. 19 december 2008 om 9:24 pm

  Wauw, enkele duizenden euro’s, daar kunnen we niet aan tippen.
  Ik heb ook een blogberichtje gewijd aan de actie van onze school.
  Wat hebben jullie precies gedaan?

  • 2 kdewi
   20 december 2008 om 12:02 am

   Een tiental leerkrachten en de leerlingenraad zijn er al enkele maanden mee bezig. Vanaf twee weken voor de examenperiode kon je nummers aanvragen aan 1 euro/nummer. Woensdagavond werd daar dan een top (ik weet niet hoeveel) van gemaakt die tijdens die twee dagen wordt gepresenteerd door afwisselend koppels leerlingen en leerkrachten vanuit een soort studio (‘glazen huis’) op de speelplaats. Er werden wel ongeveer 1000 euro kosten gemaakt aan klankversterking, huur tenten, ‘studio’, … Donderdag om 17u30 uitgekiende korte viering op getransformeerde speelplaats met alle leerlingen (zo’n 750). Om 18u00 ging de actie van start: optredens van groepen met leerling- of leerkrachtleden zoals Bloedend Hart (jammer genoeg niet Sois Belle, alhoewel de zanger-collega in het organiserend comité zit) en ook andere groepen van buiten de school, stand van oudercomité met soep, warme chocomelk, braadworst en frisdrank. Dit tot 22u00.
   Vandaag (vrijdag) start om 8u00 met de ‘uitzendingen’. Om 09u00 ontbijt op speelplaats, 09u30 optreden ‘Teachers Band’ (enkele zeer getalenteerde collega’s). Uitzendingen gingen door tijdens rapportbespreking van 10u00 tot 10u30, maar gingen natuurlijk wel verder tot 21u00. Dan enkele tornooien tot 14u00 (o.a. poker). Van 15u00 tot 20u30 oudercontact met als gevolg dat ook veel ouders iets drinken (met vandaag extra gluhwijn en jenever), eten of meedoen aan iets. Er was ook een rolfietsstand waar leerlingen-leerkrachten-ouders zich konden meten met elkaar (mits betaling uiteraard). En tussenin waren er ook optredens van leerlingen-leerkrachten en zelfs onderhoudspersoneel. Die laatste deden dat na een uitdaging: als er 100 euro werd rondgehaald bij de leerkrachten tijdens het kerstbuffet deze middag gingen ze hun lievelingslied zingen op het podium.
   Uiteindelijk was er rond 18u00 al ongeveer 4000 (!) euro (na aftrek kosten) ‘binnengehaald’. En dit enkel door leraars, leerlingen en hun ouders. De uiteindelijke stand gaan we morgen vernemen, want enkele leerkrachten en leerlingen van de leerlingenraad gaan het zaterdag 20 december in de voormiddag afgeven aan het glazen huis in Gent. Volgen op TV dus.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


Welkom

Als leraar eerste en tweede graad ASO (vakgebied aardrijkskunde aan het Sint-Vincentiuscollege Ieper) ben ik nogal geïnteresseerd in de nieuwe mogelijkheden die ict en specifiek web 2.0-tools zouden kunnen bieden in het onderwijs. Het onderwijs multimedialiseert aan een snel tempo en als docent mogen we niet achterna hinken op onze leerlingen. Want zij zijn de eersten die volop en met veel overgave gebruik maken van deze sociale media. Als wij dit kunnen implementeren in onze lessen, dan hebben wij een krachtig motivatie-instrument in handen.

VIDEO'S: vimeo.com/phovid

Stuur mij een ‘Voice message’

Blog Stats

 • 38,281 hits

Locatie bezoekers

Previous visitors total

december 2008
M D W D V Z Z
« Nov   Jan »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Doe mee met 178 andere volgers

PhoVid op Twitter

qr-code

QR Code

Mijn Del.icio.us

Het verminkte dorp Doel

Volg me op Twitter

Advertenties

%d bloggers liken dit: